Welcome !

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pakej Pelancongan Murah Bercuti ke Minangkabau Padang Bukittinggi Indonesia

KGM Padang, Agensi Minangkabau Tour Program - Agensi Pakej Pelancongan Murah Tour ke Padang, Pakej Tour Padang Bukittinggi Sumatera Barat KGM GROUP Minangkabau Tour, menyediakan pakej pelancongan murah, pakej tour minangkabau3d2n, 4d3n, 5d4n, pelancongan Bukittinggi, pakej percutian tour padang, sumbar (Sumatera Barat).

Terdapat pakej tour minangkabau (Minangkabau Tour Package), dengan laluan hari pertama tour wisata bahari ke pulau Mandeh. Pakej pelancongan Puncak Pulau Mandeh, Pulau Pagang, Pulau Pasumpahan, Pulau Pamutusan, Sikuai, Swarnadwipa dll di Padang dan Painan Sumatera Barat. Pakej tour pelancongan kawasan Puncak Mandeh di hari pertama merupakan wisata bahari yang kami tawarkan.

Dapatkan harga pakej tour Sumatera Barat yang kami kemas dalam program Minangkabau Tour, Pakej Tour Padang Bukittinggi.

ITENERARY WISATA MINANGKABAU TOUR 5D4N :

Hari 01: Airport - Bukit Tinggi (L, D)

Tiba di Lapangan Terbang Antara bangsa Minangkabau (BIM) akan dijemput oleh Tour Guide kami, setelah pengambilan Bagasi, rombongan berangkat menuju Bukittinggi via Padang panjang, dalam perjalanan menuju Bukittinggi, Tour akan singgah di Lembah Anai dan Pusat Kebudayaan Minangkabau di Padang Panjang. Bangunannya berbentuk Rumah Gadang dengan gaya Architecture tradisional Minangkabau, disini semua maklumat tentang Minangkabau dapat diperoleh. Setelah makan tengah hari tour melawat Kampung Pandai Sikek melihat aneka kerajinan dan Songket. Makan malam dan check In Hotel di Bukittinggi.

pakej pelancongan padang


Hari 02: Bukittinggi - Kelok 9 - Pagaruyung (B, L, D)

Selepas sarapan pagi di hotel, Tour bermula dengan melakukan kunjungan Kelok 9 dan Lembah Harau, selepas makan tengah hari tour dilanjutkan ke Batusangkar, Melawat Istana Pagaruyung yang merupakan Istana Kerajaan Minangkabau tempo dulu, Di istana Pagaruyung kita boleh melihat-lihat peninggalan sejarah Minangkabau dan menikmati potensi alam yang indah di sekitar Istana tersebut. Setelah puas di Istana, Tour dilanjutkan ke Danau Singkarak iaitu Tasik terbesar di Sumatera Barat, melewati Lima kaum, Ombilin, Petangnya kembali ke Melaka dan shopping di Pasar Atas Bukit Tinggi. Makan malam dan Free program.

pakej percutian padang


"Terdapat pakej pelancongan 3d2n laluan Pulau / Puncak Mandeh Painan, Pulau Sironjong Ketek, Sironjong Gadang, Hutan Mangrove, Pulau Setan, Sungai Gemuruh Lihat itenerary"

Hari 03: Bukit Tinggi - Maninjau (B, L, D)

Selepas sarapan pagi di hotel, Check out hotel, di Bukittinggi melakukan City tour melawat; Ngarai Sianok, Goa Jepun, Benteng Ford de Kock, Jam Gadang kemudian dilanjutkan ke Koto Gadang (Tempat kelahiran Cendekiawan Minang dan Pusat Kerajinan Perak), selepas makan tengah hari tour ke Tasik Maninjau melalui Puncak Embun Pagi Kelok 44, dari sini kita melihat pemandangan alam perbukitan dan tasik maninjau dari ketinggian. Check In hotel di Maninjau

pakej pesiaran padang


Hari 04: Maninjau - Padang (B, L, D)

Selepas sarapan pagi di hotel sambil menikmati keindahan Danau Maninjau, rombongan tour barangkat menuju Padang sebelumnya singgah di Kilang Melinjo untuk menyaksikan proses pembuatan keropok Melinjo secara tradisional. Tiba di Padang City Tour melawat: Pantai Padang, Kampung China - Kota Lama, Jambatan Siti Nurbaya, Pelabuhan Teluk Bayur. Check in hotel

Hari 05: Hotel - Malin Kundang - Airport (B, L)

Selepas sarapan pagi, melawat Pantai Air Manih berjumpa si Malin Kundang Anak Durhako, acara bebas sehingga tiba waktunya dipindahkan ke airport. Tour Berakhir. Semoga anda berpuas hati. Sampai jumpa pada tour - tour selanjutnya. Terima Kasih.

Untuk Maklumat dan Harga pakej tour Padang, Bukittinggi Minangkabau tour, Sumbar (Sumatera Barat), sila hubungi kami di :


0812-6712-462 calling - whatsapp
Admin : Hendra Eka Putra
Emel : kayugadangrentcar@yahoo.co.id
Emel : hdr_hbm@yahoo.com

Indonesian Version : Click Paket Tour Minangkabau 

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

Followers